kolaz 2021

Leto 2021 – športni uspehi in nepozabna druženja

apnea Uncategorized @sl

Leto 2021 je bilo na mnogih področjih prelomno. Prvič smo organizirali državno prvenstvo in na njem kot klub dosegli izjemne uspehe!

Maja nam je uspelo organizirati največji apnea trening camp v Jadranski regiji!

Vodeni treningi od oktobra potekajo nemoteno ob zavidanja velikem številu udeležencev. Prisotni smo na številnih lokacijah po vsej Sloveniji.

Športno je bilo leto polno presežkov. Dva svetovna prvenstva in moja šesta medalja na svetovnih prvenstvih. Japec Jakopin je dodal tri masters svetovne rekorde, Alenka Artnik pa izjemne svetovne rekorde na Bahamih in kasneje v Turčiji.

Če temu dodam še rojstvo otroka in prekrasno vlogo starša, je jasno, da je za nami izjemno leto.

Naj se pozitivna energija nadaljuje tudi v 2022!

V imenu celotne ekipa Apnea.Si vam želim lepe in vesele praznike ter uspešno leto 2022!

Samo Jeranko


JANUAR - rojstvo otroka

Z Nežo bi si težko predstavljala lepši uvod v novo leto. Januarja sva postala ponosna starša čudoviti hčerki Katrin.

FEBRUAR - SPLETNI TRENINGI

V letu 2020 smo se naučili prilagodljivosti. Zaprtje bazenov je še kar vztrajalo zato smo pridno trenirali preko v živo vodenih video konferenc. V času od oktobra do februarja je kar 25% vseh udeležencev že uspelo zadržati sapo več kot pet minut.

MAREC - prva medalja v Dubaju

Kraljevi dvor v Dubaju organizira tradicionalno tekmovanje Fazza v spomin na starodavne običaje v Perzijskem zalivu. Med njimi je tudi statična apnea na dnu 5m globokega bazena. V tej specifični disciplini sem osvojil tretje mesto. 

APRIL - povratek v bazene

Marca in aprila smo ponovno skočili v bazen. Izkazalo se je, da so bili suhi treningi več kot koristni, saj je ekipa hitro ujela pripravljenost pred zaprtjem.

MAJ - zmaga na državnem prvenstvu

Prvič v zgodovini kluba smo organizirali Državno prvenstvo v prostem potapljanju. Dosegli smo nekaj izjemnih rezultatov, osvojili številne medalje in zmagali v skupnem seštevku. 

Konec maja pa smo v Omišalju na Krku organizirali Apnea.Si trening Camp prostega potapljanja. Izjemen dogodek!

JUNIJ - bazensko svetovno prvenstvo

Bazensko svetovno prvenstvo v Beogradu je bilo v znamenju slovenske udeležbe. Alan Pavlič je ovojil bronasto medaljo v statiki, sam pa 4. mesto v dinamiki in 5. mesto v statiki. 

JULIJ - TEČAJI PROSTEGA POTAPLJANJA

Poletje je bilo pred vrati in z velikim veseljem smo čas preživeli na Bledu in v Omišalju, kjer smo vodili tečaje prostega potapljanja. Alpski biser je znova navdušil!

AVGUST - INDIGO FESTIVAL V KOMIŽI

V Komiži na otoku Visu smo skupaj z Mirelo Kardaševič gostili Indigo Freediving festival, ki se ga je udeležilo preko 40 udeležencev iz vsega sveta!

SEPTEMBER - PRIPRAVE V ROGOZNICI

Priprave na svetovno prvenstvo so potekale v Rogoznici. Odlična lokacija, ki blizu obale nudi globine preko 130m je zopet navdušila. Odlično pripravljeni smo odpotovali v Kaš.

OKTOBER - USPEHI V TURČIJI

Globinsko svetovno prvenstvo je bilo izjemno! Alenka Artnik, Japec Jakopin in Samo Jeranko so osvojili štiri zlate in eno bronasto medaljo ter postavili štiri svetovne rekorde.

NOVEMBER - NOVA SEZONA VODENIH TRENINGOV

Z velikim veseljem smo oktobra in novembra pričeli z vodenimi apnea bazenskimi treningi v Kopru, Kranju in Ljubljani. Držimo pesti, da bodo treningi potekali nemoteno do konca sezone.

DECEMBER - PERFORMANCE DELAVNICA V Y40

Zaključek leta je tradicionalno v znamenju performance delavnice v Y40. Izjemni potopi v dobri družbi vedno navdušijo!