TEČAJI POTAPLJANJA NA VDIH

Tečaj potapljanja na vdih pod vodstvom večkratnega nosilca medalj iz svetovnih prvenstev Sama Jeranka ter ekipe Apnea.Si je zjemna učna izkušnja. Na prijeten in varen način boste spoznali veščine, ki jih Samo in ostali rekorderji uporabljajo pri svojih izjemnih potopih. Z njihovo pomočjo boste podaljšali čas lagodja in sproščeno osvajali morske globine.

Začetni tečaj

Osvojite veščine uspešnega potapljanja na vdih

Skozi tečaj boste zgradili trdne temelje za vaše prihodnje potapljaško udejstvovanje. Pridobljeno znanje in veščine vam bodo omogočile varno prosto potapljanje do globine 20m.

Z uporabo osvojenih tehnik sproščanja, dihanja in izenačevanja boste podaljšali čas lagodja vašega potopa, globine pa osvajali lažje in varneje.

Darilni bon za tečaj prostega potapljanja je tudi izjemno darilo za vse ljubitelje morja in športnih avantur.

NASLEDNJI TERMINI 2024

Podroben urnik najdete s klikom na posamezen termin.

GLOBINSKI DEL 2024

Točne lokacije globinskih delov tečajev bodo znane naknadno.

 • 17 – 18. avgust (Bled)
 • 28 – 29. september (Krk)

   CENA

   370€

   * Možne so naknadne spremembe datumov in lokacij. V tem primeru vsak s potrjeno prijavo dobi možnost vračila prijavnine ali pa spremembo termina udeležbe tečaja.

   PRIJAVA

   Apnea.Si
   5.0
   Based on 161 reviews
   powered by Google
   Vid RazingerVid Razinger
   09:39 31 Aug 22
   Po začetnem tečaju potapljanja na vdih - pred petimi leti - sem se pridružil še celoletnim vodenim treningom 'apneje'. Vsak teden se znova veselim jutranjega obiska bazena in umirjenosti ter meditacije, ki mi jo prinašajo treningi potapljanja na vdih, ki jih vodijo super trenerke in trenerji pod budnim očesom 'šefa' Samota...
   David ŠkrjancDavid Škrjanc
   18:46 29 Aug 22
   Apnea.si omogoča veliko priložnosti za kvalitetno potapljanje. Udeležil sem se začetnega potapljaškega tečaja na dah in moram priznati, da je bila izkušnja izjemna vsako minuto. Voditelj Samo Jeranko in drugi instruktorji so zelo prijazni, radi pomagajo in najpomembneje odlično učijo. Učenje teorije je privlačno in zanimivo, med vajami v vodi pa se lahko preizkusite. Zelo priporočam udeleženost v kateremkoli tečaju na Apnea.si, saj so spomini nepozabni.
   Vesna LoncarVesna Loncar
   16:27 28 Aug 22
   Z tečajem sem bil zelo zadovoljen in bila je zelo lepa izkušnja. - Pavel Lončar
   Ronja KopmajerRonja Kopmajer
   19:37 23 Aug 22
   Res super izkušnja s katero sem nadgradila svoje znanje in pridobila nove izkušnje.
   Tea PlanincTea Planinc
   15:43 23 Aug 22
   Nepozabna izkušnja. Odlično izpeljan tečaj z odličnimi inštruktorji. Samo Jeranko HVALA 🌊
   Blaž KBlaž K
   12:27 23 Aug 22
   Super izkusnja s strani zelo izkusenih instruktorjev. Priporocam.
   branko daskijevičbranko daskijevič
   09:49 14 Jul 22
   Čudovita izkušnja. Samo res ve kaj dela in kako sprostiti posameznike, ter spodbuja vsakega k bolšemu rezultatu.
   Gašper GričarGašper Gričar
   14:19 30 Jun 22
   Zelo strokovno izpeljan začetni tečaj. Prav tako je možnost ugodne izposoje opreme. Samo je bil na voljo za vsa vprašanja, zna se pohecati in predal nam je ogromno znanja ter izkušenj. Priporočam vsem bodočim podvodnim ribičem in apneistom.
   elvis halilovičelvis halilovič
   08:49 29 Jun 22
   Odličen tečaj izveden na visokem nivoju. Samo in ekipa so res super organizirani.
   Martin UdovičMartin Udovič
   12:09 28 Jun 22
   Zelo priporočam, nora izkušnja :))
   eva lasičeva lasič
   09:40 12 May 22
   Tečaj in treningi apne-je so vrhunsko vodeni in zabavni. Naučila sem se vsega potrebnega za potaplanje na dah in se še dodatno navdušila nad treniranjem tega športa v bazenu. Bila sem presenečena, kako hitro sem napredovala z vsakim potopom, treningom.Tako da z veseljem nadaljujem s treniranjem pri Apnea.Si in sama zelo priporočam tako za tečaj potaplanja kot treninge apen-je :)Super
   Danilo VebericDanilo Veberic
   17:58 13 Apr 22
   Začetni tečaj pri Apnei priporočam vsem, ki se imajo namen ukvarjati s prostim potapljanjem!Tako teoretično kot praktično znanje, ki ga boste pridobili že na začetnem tečaju je neprecenljivo in zlata vredno. Presenečeni boste nad napredkom, ki ga boste dosegli v dveh dneh. Sam sem bil "šokiran", da je moje telo sploh sposobno česa takega.Samo Jeranko, naš predavatelj, trener ... o njem pa sploh ne bi izgubljal besed ... vrhunsko. Njegovi rezultati in znanje govorijo sami zase. Oseba vredna vsega spoštovanja. Njegov pristop je, kot da je eden izmed nas ... v resnici pa svetovna špica na tem področju. Respect!Vsekakor toplo priporočam in se že veselim globinskega dela tečaja na morju!
   Simona KoširSimona Košir
   14:15 14 Jun 21
   Lahko rečem samo vrhunsko. V tem tečaju sem šla preko kar nekaj mojih strahov in dosegla nekaj, kar si niti v sanjah ne bi mogla predstavljati. Samo še enkrat hvala za vse tebi in celotni ekipi. Bilo je nepozabno.
   Simon RajspSimon Rajsp
   19:36 25 Aug 20
   Odlično izpeljan tečaj z odličnimi inštruktorji. Udeležba na tečaju je nujna za vsakogar, ki želi na dah raziskovati podvodni svet in/ali začeti z ribolovom. Sam se s slednjim ukvarjam že več let, a sem prepričan, da mi bodo nova znanja prišla še kako prav. Tako da fantje, se vidimo na nadaljevalnem tečaju 🙂
   js_loader


   Bazenski del tečaja


   Globinski del tečaja   Nadaljevalni tečaj

   Nadgradite svoje potapljaško znanje in spretnosti

   S poglobljenim razumevanjem procesov adaptacije človeka na morsko okolje, Frenzel tehnike izenačevanja in uporabo prostega pada pri potopu v globino boste postali domači na globinah med 25m in 35m.

   Priidobili boste tudi znanje za samostojen trening prostega potapljanja in vadbo tehnik izenačevanja ter raztezanja na suhem. To vam bo pomagalo pri hitrem doseganju sproščenosti na globinah preko 20m, kar je zelo zaželjeno tudi pri podvodnem ribolovu.

   Tečaj vključuje do:

   • 8 ur teoretičnih predavanj
   • 1,5 ure praktičnih vaj v bazenu – statika
   • 1,5 ure praktičnih vaj v bazenu – dinamika
   • 8 ur praktičnih vaj v morju
   • 2 uri videoanalize
   • 4 ure razteznih in dihalnih vaj
   • 1 ure tehnik sproščanja

   NASLEDNJI TERMINI 2024

   GLOBINSKI DEL

   • 27 – 29.  september

   CENA

   395€

   * Možne so naknadne spremembe datumov in lokacij. V tem primeru vsak s potrjeno prijavo dobi možnost vračila prijavnine ali pa spremembo termina udeležbe tečaja.

   PRIJAVA


   Master tečaj

   Postanite mojster elitnih tehnik prostega potapljanja

   Odprite vrata globinam, o katerih si prej niste drznili niti sanjati! Skozi tečaj boste spoznali elitno tehniko izenačevanja tlaka (»Mouthfill«), poglobljeno fiziologijo, dekompresijsko bolezen, »pakiranje« zraka v pljuča in iz njih, potapljanje s pol praznimi pljuči ter mnogo drugega.

   Tečaj vključuje do:

   • 10 ur teoretičnih predavanj
   • 1,5 ure praktičnih vaj v bazenu – statika
   • 1,5 ure praktičnih vaj v bazenu – dinamika
   • 12 ur praktičnih vaj v morju
   • 3 uri videoanalize
   • 6 ur razteznih in dihalnih vaj
   • 1 ura tehnik sproščanja

   NASLEDNJI TERMINI 2024

   • september 2024

   CENA

   480€

   PRIJAVA

   The sea, once it casts its spell, holds one in its net of wonder forever.Jacques Yves Cousteau