Ekipa Apnea.Si

Spomladanski uspehi Apnea.Si potapljačev na vdih

apnea Uncategorized @sl

V preteklem mesecu so se nekateri člani kluba Apnea.si udeležili tekmovanj v prostem potapljanju v bazenskih disciplinah. Dogodek je dosegel lepo število udeležencev, udeležili so se ga tudi tekmovalci iz sosednje Hrvaške in Avstrije, nekaj udeleženk pa se je pripeljalo tudi s Češke.

Robert Tašič bronasti v statiki

Dogodek se je kot ponavadi pričel z disciplino statike (STA), kjer je bil po pričakovanjih v moški disciplini absolutni favorit Alan Pavlič (H2O team) s časom 7 min 26 sek, sledil je Robert Tašič (Apnea.si) z več kot odličnimi 5 min 26 sek. V ženski selekciji je prvo mesto zasedla Enya Kvarantan 3 min 42 sek, takoj za petami ji je sledila Lucija Rihtar (Apnea.si) s 3 min 08 sek, tretje mesto pa je zasedla Altana Boldyereva z 1 min 58 sek. 

Robert Tašič je v statiki s časom 5min 26s osvojil drugo mesto. 

Tekmovanje v statični apnei, kjer v mirovanju tekmovalci čim dalj časa zadržujejo dih.

Brez plavuti Polona Plešnar državna prvakinja, Luka Krisper bronasti

V disciplini dinamike brez plavuti  je prvo mesto v moški selekcij zasedel Gregor Zadravec (H20 team) s 130,5m, drugo mesto je zasedel naš veteran Luka Krisper (Apnea.si) s 126,4m, sledil mu je Matevž Dolec (Apnes.si) s 112,4m, ki je poleg tega, da je prvič stal na stopničkah, dosegel tudi svoj osebni rekord. V ženski selekciji je Polona Plešnar dosegla prvo mesto s preplavanimi 118,10m, takoj za njo pa sta se uvrstili Vita Kremser in Mojca Haberman.

Polona Plešnar je postala državna prvakinja v disciplini brez plavuti. Na sliki po uspešnem potopu. 

Marina Dovgan bronasta s stereo plavutmi

Nadalnje tekmovanje je potekalo v mešanih disciplinah, tako da lahko sedaj preidemo na disciplino s stereo plavutmi v kateri je prvo mesto v moški selekciji zasedel Robert Grošeta z odplavanimi 189,6m. V ženski selekciji pa je prvo mesto zasedla Vita Kremšer 160,4m. Tukaj bi želeli izpostaviti članico društva Apnea.si Martino Dovgan, ki je suvereno s plavutmi odplavala vrhunskih 138,6m, malo kasneje pa boste zasledili, da je bilo državno prvenstvo za Marino zgolj le ogrevanje.

Marina Dovgan uspešna v dinamiki s stereo plavutmi. 

Saglara Mandzhijeva državna prvakinja z mono plavutjo

Sledila je seveda tudi disciplina z monoplavutjo, kjer je prvo mesto ponovno zasedel Gregor Zadravec, ki je prekoračil številko 200m, sledil mu je njegov kompanjon Robert Grošeta, tretje mesto pa je ponovno zasedel član Apnea.si Robert Tašič s 162,3m. V ženski selekciji je prvo mesto zasedla Saglara Mandzhieva (Apnea.si) s 150,2m.

Ker so se tekmovanja udeležili tudi naši sosedje s Hrvaške je prav, da izpostavimo še njihove najboljše rezultat, ki so jim na skupnem dogodku prinesli nekaj stopničk in sicer:

DNF – Enes Čeremagič 153,7m,  DBF – Hrvoje Škorič 225m in Vanja Peleš 215,7m, DYN – Vanja Peleš 250m.

Saglara Mandzhijeva državna prvakinja v disciplini z mono plavutjo. 

Velik ekipen uspeh ekipa Apena.Si

Tekmovanje se je zaključilo z nasmehom na obrazu in zadovoljstvom vsakega posameznika. Vsi, ki se ukvarjamo z apneo pa se zavedamo, da pri tem športu nič ne gre na silo in da v resnici tekmujemo sami s seboj. Napredek se pokaže le s konsistenco, dobrimi treningi, sproščenostjo in vztrajnostjo.  Se veselimo prihajajočih državnih prvenstev v veri, da bo na njem prisotnih vedno več Apnea.si članov in članic.

Iskrene čestitke ekipi Apnea.Si za odlične nastope na državnem prvenstvu!

Marina Dovgan izjemna na Submania Cup v Zagrebu

Ker je bil mesec marec pester in so se nekateri bolj zaganani tekmovalci udeležili tekmovanja v Zagrebu, smo vam dolžni razkriti še nekaj izjemnih rezultatov, ki so jih dosegli tekmovalci iz Slovenije. 

Kot ste že zasledili je bilo slovensko državno prvenstvo zgolj le ogrevanje za našo Marino Dovgan. Marina je v Zagrebu dokazala, da zmore še več, se pognala in s pomočjo stereo plavuti odplavala fantastičnih 168,2m in s tem zasedla 2. mesto, poleg nje pa je na zmagovalnem odru stala Mirela Kardašević, ki je na tem tekmvanju ponovno pokazala, da tudi ona ne pozna meja in dosegla nov svetovni rekord 258,5m DBF. V moški selekciji pa je na 2. stopnički stal Andrej Ropret z rezultatom 207m.

Tekmovanja so se udeležili tudi Alan Pavlič, ki je dosegel 2. mesto v statiki, Robert Grošeta je z monoplavutjo odplaval 223m in prav tako stal na 2. stopnički, Vita Kremšar pa je z monoplavutjo  odplavala 176m in si izborila čudovito 2. mesto.

Klub Apnea.si je v skupnem seštevku točk v Zagrebu s pomočjo odličnih rezultatov zasedel kar 3. mesto.

ČESTITAMO VSEM SKUPAJ! SE ŽE VESELIMO PRIHAJAJOČIH DOGODKOV!

Slovenski tekmovalci s CMAS svetovnega prvenstva v Kašu v Turčiji iz leta 2021 (od leve proti desni: Samo Jeranko, Alenka Artnik, in Japec Jakopin). Tekmovanje je bilo za slovensko reprezentanco izredno uspešno, saj so tekmovalci osvojili kar 3 medalje v članski kategoriji in 3 v veteranski.


Zapisal Vid Jan, ki ima za vas pripravljen nov prispevek o zgodovini rekordov prostega potapljanja. Objavljen bo v petek 7. oktobra.

Si želite tudi vi spoznati potapljanje na vdih?

Pridružite se nam na treningih in tečajih prostega potapljanja!

Treningi potekajo vsak teden na bazenu in so primerni za vsakogar, ki išče vrhunsko rekreativno vadbo. Tečaji pa potekajo vsak mesec in so namenjeni bolj poglobljenemu znanju in spoznavanju osnov prostega potapljanja.