ApneaSi Challenge 2021

apnea Uncategorized @sl

Športno društvo Apnea Slovenija vas z veseljem vabi na Apnea.Si Challenge 2021 v sklopu katerega bo potekalo tudi državno prvenstvo v prostem potapljanju.

Kdaj bo potekalo

Sobota, 8.maj 2021

Organizator

Športno Društvo Apnea Slovenija

Lokacija

Športni park Kodeljevo, Kopališče KODELJEVO, Ulica Carla Benza 11, 1000 Ljubljana, Slovenija

Kdo lahko sodeluje?

Sodelujejo lahko športna društva, ki so včlanjena v Slovensko potapljaško zvezo. Vsi tekmovalci morajo imeti urejeno športno licenco in članstvo v Slovenski potapljaški zvezi za leto 2021.

Tekmovalne kategorije/discipline

Tekmovanje bo potekalo v članski kategoriji (ženske in moški starejši od 18 let) v naslednjih disciplinah: STA, DNF, DYN, DYN – Bi Fins.

Bazen

Tekmovanje v vseh disciplinah bo potekalo v Olimpijskiem bazenu (50 m), globina 2.05m in temperaturo vode 26C. Bazen ima ob robu na globini 1.3m stopnico široko 10cm na kateri lahko tekmovalci stojijo pred štartom in ob zaključku discipline STA.

Pravila

Tekmovanje bo potekalo po pravilih CMAS. Vsak tekmovalec bo lahko tekmoval v največ dveh disciplinah.

Varnost

Vsakega tekmovalca lahko spremlja njegov asistent/varnostni potapljač – priporočljivo. V kolikor tekmovalec ne bo imel svojega varovanja ga bo priskrbel organizator.

Registracija in prijavnina

Registracija je obvezna za vse tekmovalce in jo je potrebno posredovati najkasneje do vključno 03.05.2021. Do tega datuma je potrebno poravnati tudi prijavnino. Po poravnani prijavnini je vaša prijava potrjena. Registracijo opravite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na dnu te novice. Ob prijavi je potrebno navesti izbrano disciplino in najavljeno dolžino oziroma čas. Na osnovi teh podatkov bomo izdelali tudi štartno listo. Prijavnina za tekmovalce, ki so člani SPZ in imajo veljavno športno licenco znaša 25 EUR.  Za prijavo po 03.05.2021 se prijavnina zviša na 40 EUR. V ceno je vključen vstop v bazen in udeležba na tekmovanju.

COVID ukrepi

Športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj, ter drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi tekmovanj, se tekmovanj lahko udeležijo, če predložijo negativni rezultat testa  na  virus  SARS-CoV-2  z  metodo  verižne  reakcije s polimerazo (test  PCR)  ali  hitrega antigenskega testa (test HAG), ki ni starejši od 48 ur. 48 ur se šteje od dneva in ure izdaje potrdila o testiranju. Če je oseba  prejela negativni test v petek ob 8:00,  je test veljaven  do nedelje  do  8:00. Prav tako je v času tekmovanja potrebno upoštevati vsa priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb.

Prisotnost trenerjev in ostalega osebja

Vsak športnik mora najaviti prisotnost trenerja ali drugega spremljevalnega osebja. Prisotnost gledalcev na dogodku ni dovljena. 

Verifikacija

Verifikacija bo potekala preko spleta in sicer tako, da bodo tekmovalci najkasneje do sobote 08.05.2021 do 9:00h organizatorju na naslov info@apnea.si posredovali kopije naslednjih dokumentov:

  • Osebni dokument
  • Zdravniško potrdilo, ki ni starejše od 12 mesecev
  • Podpisana izjava o odgovornosti
  • Rezultat COVID testa

Okviren urnik tekmovanja

Sobota 08.05.2021:

  • 9:00 - zaključek verifikacije
  • 10:30 - zbor tekmovalcev na bazenu
  • 10:30 - 11:15, ogrevanje dinamika
  • 11:15 - 12:30, tekmovanje dinamika
  • 12:30 - 13:15, ogrevanje statika
  • 13:15 - 16:00, tekmovanje statika

Urnik je preliminaren in se lahko spremeni glede na število prijaveljnih tekmovalcev v vsaki disciplini. 

PRIJAVE

Rok za prijavo je ponedeljek 03. marec 2021.