Novi rekordi na prvem Apnea.Si Challenge-u v 2020

apnea Uncategorized @sl

Novo leto je prineslo nove izzive! Prvi klubski Apnea.si Challenge v 2020 je bil pravo veselje in zabava, tako za udeležence kot tudi organizatorje. Pozitivna energija in sproščeno vzdušje, sta se pokazalo tudi v odplavanih metrih pod vodo. Novi rekordi so padali ob širokih nasmehih na obrazu, kar je navdušilo vse udeležence.

S prvim potopom sta vse prisotne najprej ogrela Neža Jeranko (126m v disciplini s plavutmi) in Robert Tašič (109m v disciplini brez plavuti), ki sta tekmovala izven konkurence.

Robert Tasic

Za njimi so na štartna mesta prišli že izkušeni potapljači, ki že nekaj let obiskujejo treninge prostega potapljanja in so vešči takih in podobnih izzivov. V disciplini s plavutmi sta najdaljši potop opravila pri ženskah Natalija Kolenc s 113 metri, pri moških pa Luka Krisper z neverjetnimi 148 metri.

Ne glede na izkušnje in opravljene potope se ti lahko pripeti kaj nepričakovanega. Vid Jan (disciplina brez plavuti) je zaradi težav prvi potop končal nekaj metrov po prvem obratu, pri drugem potopu pa se mu je vse poklopilo in je preplaval 106m. Le 6 metrov manj je v isti disciplini odplaval Martin Mali - gospod, ki je zgled vsem plavalcem in prostim potapljačem.

Da lahko že po nekaj nekaj mesecih treninga dosežemo zares navdušujoče dolžine je dokazala Polona Plešnar, ki je kot začetnica pod vodo brez plavuti odplavala izjemnih 87m. Za njo se je uvrstila njena klubska prijateljica Maja Založnik s 75m, med top 3 pa se je uvrstila tudi Katja Jerenc z odplavanimi 61m.

Apnea.si Challenge je so s praktičnimi nagradami podprli tudi sponzorji. Aquamania je na dogodku predstavila svoje stereo plavuti, katere so udeleženci preizkusili v vodi. Praktične nagrade za najboljše rezultate pa so poleg Aquamanie prispevali tudi Vo2 Sport, Siberian Welness in Proteus Carbon.

Ne glede na rezultate, so udeleženci poskrbeli za odlično vzdušje, medsebojno podporo in nepozabne trenutke. Mnogi so odplavali osebne rekorde in naredili izreden osebni napredek. Do tega ne bi prišlo brez strokovnega dela in vodenja vseh trenerjev.

Si želite tudi vi spoznati potapljanje na vdih?

Pridružite se nam na treningih in tečajih prostega potapljanja!

Treningi potekajo vsak teden na bazenu in so primerni za vsakogar, ki išče vrhunsko rekreativno vadbo. Tečaji pa potekajo vsak mesec in so namenjeni bolj poglobljenemu znanju in spoznavanju osnov prostega potapljanja.