Leto 2018 nam je vzelo sapo

apnea Uncategorized @sl

Leto 2018 je v izdihljajih, zato je sedaj pravi trenutek, da se ozremo na številne avanture, ki so nas spremljale v minulem letu.

JANUAR - SKRIVNOSTI PRVAKOV

Tradicionalno predavanje na Fakulteti za šport je potekalo v družbi izjemnih prostih potapljačev. Samu Jeranku so se na odru pridružili Alenka Artnik, Alexey Molchanov, Goran Čolak in fotograf Marjan Radovič. Dogodek je bil predvajan v živo preko spleta, kjer ga je spremljalo več tisoč ljudi.

FEBRUAR - TEKMOVANJE V BEOGRADU

Prva tekma v letu je že tradicionalno v Beogradu. Poleg tekmovalnega naboja daje dogodku posebnen čar tudi druženje prostih potapljačev iz regije. Zaznamovali so ga odlični nastopi slovenskih prostih potapljačev med njimi tudi članov Apnea.Si Neže Čeč, Saglare Mandzhijeve, Roberta Tasica in Martina Malija.

MAREC - MONOFIN WORKSHOP

Plavanje z mono plavutjo je posebno doživetje, zato smo marca prvič organizirali delavnico tehnik plavanja z mono plavutjo. Potekala je pod vodstvom priznanega trenerja hitrostnega plavanja s plavutmi Boruta Jana.

APRIL - INŠTRUKTORSKI TEČAJ

Konec aprila smo v sodelovanju s potapljaškim centrom Hvar Diving organizirali izobraževanje novih SSI inštruktorjev prostega potapljanja. Uspešno so ga zaključili trije udeleženci iz Amerike, Čila in Hrvaške.

MAJ - TOUCH OF WATER

Skupaj z Matevžem Mačkom smo v pričetku maja pripravili prvi slovenski festival filma vodnih športov Touch of Water. Športna in okoljevarstvena tematika je pritegnila številne goste v kino Komuna.

MAJ - APNEA.SI TRAINING CAMP

Otvoritev morske sezone že tradicionalno poteka konec maja na Hrvaškem. Številni inštruktorji in prosti potapljači so se zbrali na spomladanskem Apnea.Si Trening Campu, kjer smo ob dobri družbi utrjevali veščine prostega potapljanja.

JUNIJ - TEČAJI

Junij je bil za ekipo Apnea.Si najbolj delaven mesec v letu. Z velikim veseljem smo predajali znanje prostega potapljanja ljubiteljem tega športa. V letu 2018 smo tečaje prvič organizirali tudi v osrčju Alp med Bovcem in Predelskim jezerom.

JULIJ - VERTICAL BLUE 2018

Težko rečemo ali je bil julija na sporedu zaslužen dopust ali pa tekmovalni vrh sezone. Vertical Blue je najbolj prestižno tekmovanje na svetu, kjer so s svojimi rezultati letos navduševali tudi Slovenci. Neža Čeč, Alenka Artnik in Samo Jeranko so dosegli številne nove rekorde in odlične uvrstitve.

AVGUST - FREEDIVE YACHTING

Najštevilčnejši Freedive Yachting do sedaj je že drugo leto zapored privabil goste širom Evrope na nepozabne počitnice s kopico jadranja in prostega potapljanja. V sodelovanju z NCP Charter smo prepluli pot okoli Visa, Hvara in Šolte, kjer smo imeli moč raziskovati izjemne lokacije za prosto potapljanje.

SEPTEMBER - CMAS SVETOVNO PRVENSTVO

CMAS svetovno prvenstvo v prostem potapljanju je bil drugi tekmovalni vrh sezone. Alenka Artnik in Samo Jeranko sta Sloveniji priborila dve srebrni in eno bronasto medaljo. Če temu dodamo še srebrno medaljo z bazenskega svetovnega prvenstva Andreja Ropreta, je bila letošnja tekmovalna sezona za Slovenijo najuspešnejša do sedaj.

OKTOBER - PRIČETEK TRENINGOV

Zimsko obdobje je za Apnea.Si že vse od leta 2014 namenjeno pridobivanju kondicije, učenju tehnik plavanja ter izboljšanju sposobnosti potapljanja na vdih. Bazenski treningi v sezoni 2018/19 potekajo kar na šestih lokacijah v treh krajih po Sloveniji pod budnim očesom plavalnih trenerk in trenerjev.

NOVEMBER - PODVODNI RIBOLOV

Po letih premora je bilo nekaj dni novembra zopet namenjenih podvodnemu ribolovu. Elafitsko otočje velja za enega najlepših v Jadranu, a smo z velikim razočaranjem opazili, da so tudi najbolj odmaknjene lokacije vse bolj onesnažene. Kjub temu lahko v Jadranu z malo sreče in izkušenj še vedno ujameš svojo sanjsko večerjo.

DECEMBER - DELAVNICA IZENAČEVANJA TLAKA

Držimo se pravila, da je potrebno znanje vsako leto obnavljati in se učiti novih pristopov. Zato je bila naša zadnja potapljaška avantura v letu 2018 namenjena učenju različnih pristopov k tehikam izenačevanja tlaka, ki vam jih bomo z velikim veseljem predstavili v letu 2019.

V letu 2019 vam želimo obilo sreče, veselja in nepozabnih trenutkov!

Hkrati pa vam obljubljamo, da vas bomo še naprej navduševali z dogodki, delavnicami in druženji tako pod kot tudi nad vodo.