Leto 2017 nam je vzelo sapo!

Neza Cec Reportaže, Uncategorized @sl

Letošnje leto je bilo vrhunsko za slovensko prosto potapljanje. Imeli smo številne tečaje, nove dogodke, posneli odlične videe in slike, ter dobili novo svetovno prvakinjo Alenko Artnik. Ljubezen do potapljanja na vdih se nedvomno širi in hvala vam, ker jo širite z nami! 

JANUAR - DELAVNICA STATIČNE APNEJE

Leto 2017 se je začelo s prvo delavnico statične apneje. Njen namen je kombinacija dihalnih vaj in sproščanja za boljšo regeneracijo, odmor od vsakdanjega stresa in spoznavanje samega sebe skozi apnejo.

  • Placeholder
  • Placeholder
FEBRUAR - PREDAVANJE Z ALEXEYEM IN GORANOM

Samu Jeranku sta se na vsakoletnem predavanju pridružila še svetovna prvaka in rekorderja Alexey Molchanov in Goran Čolak. Predavalnica na fakulteti za šport je bila čisto polna, prek spleta pa si je predavanje ogledalo več kot 50.000 ljudi.

  • Placeholder
MAREC  - POTAPLJANJE POD LEDOM

To je sigurno eden od najbolj osupljivih videov letošnjega leta, ki ga je posnel eden in edini Uroš Podlogar.

APRIL - DRŽAVNO PRVENSTVO V POTAPLJANJU NA VDIH

Po več letih smo imeli spet državno prvenstvo v prostem potapljanju, ki se ga je udeležila tudi ekipa Apnea.si. Na njem smo osvojili odlične rezultate in kar nekaj medalj.

  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder
MAJ - POČITNICE VAM LAHKO TUDI VZAMEJO SAPO

Jadralsko in potapljaško sezono je treba začeti zgodaj, zato smo prvomajske počitnice preživeli na Kornatih in posneli še en nepozaben video!

JUNIJ - PRAVA OTVORITEV SEZONE: TRENING KAMP

Uradna otvoritev potapljaške sezone pa se je zgodila s tradicionalnim trening kampom v Brseču. Rekordno število udeležencev, je poskrbelo za pravi družabni vikend.

  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder
JULIJ - SAMO JERANKO POSTANE INŠTRUKTOR TRENER

Samo je v letošnjem letu postal tudi Maresov ambasador, ter v okviru njihove šole SSI postal prvi inštruktor trener v regiji, ki brez predaha širi svojo ljubezen do potapljanja na vdih.

AVGUST - FREEDIVE YACHTING

Avgusta se je 20 ljudi različnih narodnosti odpravilo na naslednji Freedive Yachting izlet, kjer so doživeli »najlepše počitnice v svojem življenju«.

SEPTEMBER - ALENKA ARTNIK POSTANE SVETOVNA IN EVROPSKA PRVAKINJA

Da smo Slovenci nedvomno ena od vodilnih nacij v potapljanju na vdih je pokazala tudi Alenka Artnik, ki je v dveh mesecih postala svetovna in evropska prvakinja, ter obenem podrla še en svetovni rekord.

OKTOBER - TRENINGI PROSTEGA POTAPLJANJA

Da se hitrost širjenja potapljanja na vdih ne bi zmanjšala, smo z letošnjim letom dodali veliko število prostih mest na treningih v bazenu, tako da zdaj z nami vsak teden trenira več kot 100 ljudi.

NOVEMBER - NEPOZABEN IZLET V Y-40

Tudi ob zaključku sezone je že skoraj tradicionalen izlet v Y-40, najgloblji bazen na svetu. Tja se nas je tokrat odpravilo kar 43, tako da smo zavzeli celoten bazen in uživali v globinah.

DECEMBER - APNEA.SI CHALLENGE

Pred božičnimi in novoletnimi prazniki pa je seveda obvezen še Apnea.si Challenge, večer maksimalnih potopov, kjer smo razdelili božična darila in zaključili sezono v rekordnem in nepozabnem druženju. 

 

Ostanite z nami tudi v letu 2018, ko vas bomo znova navdušili z idejami, dogodki in še več veselja pod vodo!