10 daril za vse proste potapljače

Neza Cec Nasveti

Izbiranje daril za vaše najljubše avanturiste je včasih težka naloga, zato smo za vas nabrali 10 idej za darila za vse proste potapljače, ljubitelje morja in drugih podvodnih doživetij.

Vsa darila smo tudi sami preizkusili in zagotavljamo, da so odlična izbira!

1 POTAPLJAŠKA MASKA MARES X-FREE

Aquamania

Prava maska je izrednega pomena za potapljanje na vdih, saj maske z manjšim volumnom olajšajo izenačevanje in nam omogočajo, da se potopimo globlje.

Mares X-Free

2 POTAPLJAŠKA URA SUUNTO D4I NOVO

Norik Sub
Extremo

Potapljaška ura je osnova za varno potapljanje na vdih in podvodni ribolov. Alarmi, ki jih nastavimo nas lahko opozarjajo na globino ali na čas, ki ga preživimo pod vodo in je zato nepogrešljiv pripomoček za vse globlje potope. 

Suunto D4I Novo

3 KNJIGA ONE BREATH: Freediving, Death, and the Quest to Shatter Human Limits

Amazon

»One breath« je navdušujoče in nepozabno branje, ki raziskuje privlačnost tekmovalnega prostega potapljanja in tragične, prezgodnje smrti ameriškega največjega prostega potapljača Nicka Mevolija.

One Breath: Adam Skolnick

4 YOGA FOR FREEDIVING: DEEP RELAXATION

Discover Your Depths

Umirjen um in sproščenost sta bistvena za vse uspešne potope. Yoga for Freediving je serija online programov Sare Campbell, svetovne rekorderke, s katerimi vsak lahko doseže neizmerno umirjenost in sproščenost pri vseh potopih.

Yoga For Freediving Sara Campbell

5 OTOVENT: Za boljše izenačevanje

Amazon

Otovent je v osnovi namenjen za preprečevanje vnetja ušes pri otrocih, a prosti potapljači so si ga prisvojili, ker je vrhunski pripomoček za vajo Frenzel in Mouthfill tehnik izenačevanja. Mi smo ga preizkusili s svetovnim rekorderjem Mattom Malino in resnično deluje!

Otovent

6 POTAPLJAŠKA BOJA

Aquamania

Nobenega treninga potapljanja v globino ne moremo narediti brez potapljaške boje, ki nam zagotavlja varnost in potope do izbrane globine. 

Mares freediving Buoy

7 VARNOSTNA VRV / LANYARD

Aquamania

Lanyard je varnostna vrvica s katero smo med globljimi potopi pripeti na glavno vrv. Je obvezna oprema  prostega potapljača, ki bi se rad potapljal globlje!

Mares lanyard

8 PRAWNO: Oblačila s podvodnim navdihom

Prawno apparel

Znamka Prawno so kvalitetna oblačila z  dizajnerskimi motivi kitov, morskih psov, mant in drugih morskih živali. Zato so odlično darilo za vsakogar, ki je z mislimi večino časa pod vodo. 

Prawno apparel

9 Čistilec za ribe Nogent

Extremo

Vsak, ki je kdaj čistil sveže ulovljene ribe, ve, da je dober nož neizmernega pomena. Zato je čistilec za ribe najboljše darilo za vašega ljubitelja podvodnega ribolova. 

Nogent knife

10 DARILNI BON ZA TEČAJ POTAPLJANJA NA VDIH

Apnea.si - darilni bon

Pravo darilo je tisto, ki vzame dih. Naš širok izbor tečajev je primeren za vse vrste predznanj, od začetnikov do naprednih prostih potapljačev, ki se pod vodo že počutijo kot doma in se nam lahko pridružijo na master tečaju, da do popolnosti izpilijo svoje znanje. 

Darilni bon

Vesel božič vam želi ekipa Apnea.si 🙂

Merry Christmas