Vrhunska otvoritev sezone z Apnea.si trening kampom

Neza Cec Uncategorized @sl

Letošnji pomladanski Apnea.si trening kamp je bil prava uspešnica! Več kot 30 se nas je zbralo v Brseču, majhni vasici na strmem pobočju pod Učko, kjer pečine padajo globoko v morje in omogočajo vrhunske razmere za globlje potope. Takoj ko smo se namestili v apartmajih, se je na terasah že začelo druženje, dobra energija in potapljaški pogovori. Zabava pozno v noč ni okrnila udeležbe na jutranjih razteznih in dihalnih vajah. Betonske strehe osvetljene z jutranjim soncem in mirnim morjem v ozadju so bile kot nalašč za uvodni del delavnice.

Jutranje raztezne in dihalne vaje

Pet inštruktorjev je v vodi pripravilo boje in skrbelo za varnost, vodenje ter predvsem sproščene potope. Dopoldanske potope smo izkoristili za obnavljanje znanja – pozicijo telesa, obrate, izenačevanje ter plavanje z varnostno vrvjo.

Še zadnje podrobnosti pri pripravi opreme


Podporni čoln je bil napolnjen do zadnjega mesta


Vsak po svoji poti do potapljaške pozicije


Ta je bila le nekaj deset metrov od obale


Potapljanje z varnostno vrvico je ena od osnovnih veščin prostega potapljanja

Sledil je opoldanski počitek, po njem pa smo bili pripravljeni za prve globlje potope. Večina potapljačev je celo leto redno trenirala v bazenu. Pridobljeno kondicijo in znanje so s pridom izkoristili za prve rekordne potope in vsesplošno veselje je bilo tu.

Ekipa inštruktorjev pripravlja sestavine za večerjo


Aljoša pa jim je priskočil na pomoč z nabiranjem školjk


S SUPi smo poskrbeli tudi za tiste, ki nas želijo opazovati le s površine


Martin Lovrencic je s svojim znanjem pripomogel k varnosti in sproščenosti udeležencev


Vsak na svoj način zaplava pod vodo.


Nekatri s plavutmi…


…in drugi brez.


Taja Planinc na poti iz globine 20m.

Popoldansko serijo potopov smo zaključili prijetno utrujeni. Odločil sem se, da bom tokrat za večerjo poskrbel sam. Malo za šalo malo zares sem v velikem loncu pripravil večerjo za 30+ lačnih prostih potapljačev. Rižota je bila odlična, večer pa smo okronali z glasbo in pogovorom dolgo v noč.

Rižota z morskimi sadeži


Izkušeni udeleženci so z veseljem delili znanje različnih tehnik med mlajše proste potapljače. Nekatere so bile nepoznane tudi izkušenim inštruktorjem 😛


Še zadnji nasmeh za ekipo fotoreporterjev in večerno slavje ob novih rekordih se je lahko pričelo….

Tudi v nedeljo zjutraj smo se zbrali na plaži, a v malo manjšem številu, saj so nekateri čutili posledice prejšnjega večera. Ponovili smo raztezne vaje prejšnjega dne, ter dodali par novih. Tokrat smo vrvi na bojah spustili še nekaj metrov globlje, se še malo bolj osredotočili in potopili novim občutkom naproti.

Še zadnje podrobnosti pred jutranjim skokom v vodo


David je s svojo uro poskrbel, da so bile dosežene globine natančno beležene


Simon se je kar trikrat potopil na globino 38m


Tudi Matej ni zaostajal, ko ga je Martin spremljal pri povratku iz globine 37m


In veselje po potopu je bilo več kot zasluženo

 

Dolga noč in dolgi potopi niso pregnali nasmeha na obrazih


Nikakor ne, s tem se strinja tudi Mitja


Po nekaj sto potopih smo tudi inštruktorji z veseljem priplavali na obalo in brez pomislekov ocenili delavnico kot uspešno!

Ob takšnem vzdušju, ekipnem duhu in napredku udeležencev se neizmerno veselim prihajajočih dogodkov. V ta sklop spadajo tečaju, treningi in izleti na morje. Vabljeni, da se mi pridružite 😉

Samo Jeranko

Share this Post