Počitnice vam lahko tudi vzamejo sapo

Neza Cec Reportaže

Samo Jeranko se je zaradi svoje ljubezni do morja in potapljanja odločil, da vam ponudi prve dih jemajoče počitnice, ki vključujejo jadranje, potapljanje, SUPanje, jogo, izlete po otokih in uživanje na soncu.

Spodaj si oglejte video, ki ga je posnel Uroš Podlogar in si preberite kako je potekalo njegovo snemanje.

FREEDIVE YACHTING TERMINI

22. julij – 29. julij
12. avgust – 19. avgust

Več informacij in prijava

Prvomajske počitnice so bile kot nalašč za snemanje prvih Freedive Yachting počitnic. Katamaran Lagoon 39 je bil skoraj premajhen za ekipo devetih ljudi, fotografsko opremo, tri SUPe, dva kajaka, potapljaško bojo, potapljaške obleke ter 70kg uteži. V Šibenik smo se pripeljali v petek in presenetili svojega skiperja Mateta saj ni pričakoval ekipe športnih navdušencev.

V soboto zjutraj smo odjadrali na Kameni Žakan in tam posneli več lepih prizorov SUPanja s katamaranom v ozadju, ter uživali v značilnem vonju morja in borovcev. Po zgodnji večerji smo se dobro obuli in se med borovci in cvetočim žajbljem odpravili po ostrih skalah proti vrhu otoka, da bi tam pričakali sončni zahod. Razveselil nas je razgled na množico otokov, galebi, ki so iskali svojo večerjo, ter sonce, ki je počasi tonilo proti obzorju. Da bi posneli te lepote narave, sva z Anjo sledili Uroševim navodilom in ničkolikokrat tekli z enega konca skal na drugega. Večerne barve smo potem posneli še z dronom in tako zaključili svoj prvi snemalni dan.

V nedeljo smo odpluli na Piškero. Na zunanji strani otokov so tam prelepe pečine, ki strmo padajo v morje. Pod vodo se obrasle z algami in koralami spuščajo do globine petdesetih metrov. Do sten smo se najprej odpravili s SUPi, da bi ocenili razmere za popoldansko potapljanje. A načrte nam je prekrižal močan popoldanski veter, zato smo prestavili potapljanje na naslednje jutro, ter veter izkoristili za snemanje in učenje jadranja.

Naslednje jutro smo posneli sončni vzhod oblečeni v potapljaške obleke in bili navdušeni nad čudovitimi barvami sončnega vzhoda in mirno vodno gladino. Kasneje smo imeli pod pečinami kratek začetni tečaj za vse novopečene proste potapljače. Sončni žarki so vodo rezali pod različnimi koti in osvetlili podvodni klif v ozadju, ter jate majhnih rib.

Vse te aktivnosti so seveda tudi nas izmučile in tako smo popoldan vsi zadremali na soncu. Proti večeru nam je preostalo še snemanje joge na slikovitem pomolu, ter kratek vzpon na vrh otočka, s katerega smo posneli polno marino in veseljačenje udeležencev regate. Za piko na i sta se Uroš in Samo odpravila na nočno snemanje potapljanja z lučmi. Čez par ur sta se vrnila polna vtisov in navdušenja nad bogatim podvodnim življenjem.

Ko smo se vračali proti Šibeniku, smo se ustavili še v zapuščeni vojaški trdnjavi pred vhodom v šibeniški kanal. Prezrli smo napis o prepovedi vstopa, ter se skozi mogočna vrata vrnili za par desetletij v preteklost. Trdnjava je polna hodnikov, ki jih osvetljuje nežna svetloba iz lin. Na stropovih se delajo majhni kapniki, ki s sencami ustvarjajo vzorce. Na koncu smo se vzpeli še na streho, kjer smo s pogledom še zadnjič zaobjeli ta del Dalmacije.

FREEDIVE YACHTING TERMINI

22. julij – 29. julij
12. avgust – 19. avgust

Več informacij in prijava