prosto potapljanje ribnica

Trening prostega potapljanja v Ribnici

apnea Treningi

[:sl]Konec meseca marca pričenjamo z vodenim treningom prostega potapljanja v Ribnici. Trening bo potekal vsak TOREK med 19:30 in 21:00 uro na bazenu Športnega centra Ribnica.

Trening je namenjen vsem ljubiteljem plavanja, prostega potapljanja, potapljanja z jeklenkami in podvodnega ribolova. Zaradi svoje specifike tovrstna vadba vzdržljivosti, hipoksije, hiperkapnije in raztezanja postaja sestavni del treninga večine športnih panog. Trening bosta vodila Nejc Lovšin, trener plavanja in tekmovalec v prostem potapljanju ter Samo Jeranko.

Osnovni cilj treninga:

  • osvajanje tehnik plavanja kravl, prsno in podvodno plavanje s plavutmi ter brez njih
  • CO2 in O2 princip treninga prostega potapljanja
  • specifična kondicija primerna za podvodni ribolov
  • osnovne in specialne raztezne vaje za večanje vitalne kapacitete pljuč
  • maksimalna pripravljenost (dinamična in statična apnea) v mesecu junij in julij
  • praktični trening/tečaj potapljanja v globino v juniju

Število udeležencev posamezne skupine je omejeno na 8, cena pa je 40€/mesec. Ta vključuje prost vstop na bazen in voden trening. Vsak udeleženec je član Športnega društva Apnea Slovenija, kjer letna članarina znaša 30€.

Trening se bo pričel s seminarjem varnega in učinkovitega prostega potapljanja, ki je pogoj za udeležbo na vodeni vadbi. Ta bo potekala v dveh delih, torek 29.3. in torek 5.4. med 18h in 21h v Športnem centru Ribnica. Preko teoretičnega in praktičnega dela bodo predstavljene tehnike dihanja in reševanja ter osnove učinkovitega plavanja pod vodo. Za udeležence treninga je seminar brezplačen, za ostale je cena 80e/osebi.

[:]