POLITIKA ZASEBNOSTI IN IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

UPRAVLJALEC SPLETNE STRANI

Upravljalca osebnih podatkov, kot ga določa Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov, sta:

ŠPORTNO DRUŠTVO APNEA SLOVENIJA
SAVELJSKA CESTA 70a
1000 Ljubljana
e-pošta: info@apnea.si

in

INŽENIRSKE IN ŠPORTNE STORITVE, SAMO JERANKO S.P.
SAVELJSKA CESTA 70A
100 Ljubljana
e-pošta: samo.jeranko@gmail.com

ŠPORTNO DRUŠTVO APNEA SLOVENIJA in INŽENIRSKE IN ŠPORTNE STORITVE, SAMO JERANKO S.P. se zavezujeta, da bosta varovala zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih obveznosti.

 Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene, ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam, razen če zakon ne določa drugače. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Vaša vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko naslovite na info@apnea.si ali samo.jeranko@gmail.com

PRIDOBIVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke pridobimo na naslednje načine:

  • Prek obrazca za prijavo na tečaj oz. dogodek;
  • Ob telefonski komunikaciji s stranko;
  • Ob osebni komunikaciji s stranko;
  • Ob e-poštni komunikaciji s stranko;

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO IN NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

 1. Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani apnea.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu). Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. ŠPORTNO DRUŠTVO APNEA SLOVENIJA in INŽENIRSKE IN ŠPORTNE STORITVE, SAMO JERANKO S.P. tako zbranih podatkov ne obdelujeta posebej in jih ne povezujeta z drugimi podatki.

Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov. Takšna obdelava je nujna za izvajanje javnih nalog upravljavca spletne strani.

Podatki o obisku spletne stranki se hranijo 30 dni od obiska spletne strani.

2. Za naše storitve (udeležba na tečajih, ki jih organiziramo) zbiramo naslednje podatke:

  • Ime in priimek;
  • Naslov, hišna številka;
  • Pošta in poštna številka;
  • Država;
  • E-pošta;
  • Telefonske številke (izbirno);
  • Datum rojstva;
  • Spol;
  • Fotografija;
  • Jezik;
  • SSI Master ID;
  • Tečaj, napredek usposabljanja;
  • Podatki o certifikatu (številka, datum, inštruktor, številka inštruktorja, število potopov, leto izdaje certifikata);
  • Članstvo v potapljaškem centru;
  • Geo lokacija MySSI aplikacije;
  • Zdravstvene informacije;
  • Podatki o zavarovanju (po potrebi);
  • SSI števila profesionalnega potapljača (samo za profesionalne SSI potapljače);
  • Podatki zagotavljanja kakovosti (za profesionalne SSI potapljače); 

 Osebne podatke uporabljamo za dokončanje ter upravljanje prijave na tečaj, za pošiljanje informacij o tečaju ter za uspešno izvedbo samega tečaja. Posameznik se lahko prostovoljno odloči, ali se bo na tečaj prijavil. Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače. Prav tako upravljalca ŠPORTNO DRUŠTVO APNEA SLOVENIJA in INŽENIRSKE IN ŠPORTNE STORITVE, SAMO JERANKO S.P. drugim ne bosta posredovala vaših podatkov, pridobljenih na podlagi vaše prijave, vašega vprašanja oz. pripombe, razen če zakon ne določa drugače. Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.

Vaše osebne podatke, ki jih zagotovite ob prijavi na določen tečaj hranimo do vašega preklica.

VAŠE PRAVICE V ZVEZI S HRAMBO OSEBNIH PODATKOV

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe.

Glede osebnih podatkov, ki jih zbiramo na podlagi vaše osebne privolitve, lahko privolitev kadar koli prekličete.

OBSTOJ AVTOMATIZIRANEGA SPREJEMANJA ODLOČITEV

Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

INFORMACIJA O PRAVICI DO VLOŽITVE PRITOŽBE PRI NADZORNEM ORGANU

Pritožbo glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 01 230 97 30, spletna stran: www.ip-rs.si)

SPREMEMBE IZJAVE O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Ta politika zasebnosti je bila zadnjič posodobljena maja 2020.

UPORABA PIŠKOTKOV

Naša stran uporablja tehnologijo »piškotkov« (ang. cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljšanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa »piškotka« naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogleda videa, komentiranje preko Facebooka, ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Na spletnem portalu apnea.si uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

  • Facebook:
    • (_fbp – trajanje do konca seje): piškotek služi lažjemu prikazovanju oglasov osebam, ki so predhodno obiskale naše spletno mesto, ko so na Facebooku ali na drugi platformi, ki jo poganja Facebook;
    • (fr – trajanje 3 mesece): piškotek pomaga pri našem oglaševanju osebam, ki so že obiskali našo spletno stran, ko so na Facebooku ali na drugi platformi, ki jo poganja Facebook;
    • (sb – trajanje do konca seje): piškotek namesti facebook. Izboljušuje predloge prijateljev;
    • (datr, spin, presence, c_user, pl, act, reg_ext_ref, reg_fb_gate, wd, reg_fb, reg – trajanje 1 leto): Ti facebookovi oglaševalski piškotki se uporabljajo za enolično identifikacijo uporabnika in ciljno oglaševanje;
    • (xs – trajanje 3 mesece): Piškotek se uporablja za enolično identifikacijo uporabnika in ciljno oglaševanje;
  • Google Analytics:
    • (_ga – trajanje 24 mesecev): Analitični piškotek za identifikacijo enoličnih uporabnikov;
    • (_gat – trajanje do konca seje): Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi:
    • (_gcl_au – trajanje 3 mesece): Piškotek pomaga pri razumevanju kako se uporabnik spletne strani uporablja našo spletno stran;
    • (_gat_gtag_UA_73641515_1 – trajanje do konca seje): Piškotek omejuje zbiranje podatkov na spletnem mestu z veliko prometa;
    • (_gid – trajanje 24 ur): Ta piškotek uporablja Google Analytics za shranjevanje in posodabljanje identifikacije za vsako obiskano stran;
  • Word press (wordpress_test_cookie – trajanje do konca seje): WordPress testni piškotek za preverjanje ali so piškotki omogočeni ali ne;
  • Double Click (DSID – trajanje 1.5 leta): Ta piškotek je namenjen oglaševanju, in sicer omogoča prikazovanje ciljnih oglasov na spletu, ki so relevantni za vas. Za več informaciji o piškotku lahko obiščete spletno stran google.com/policies/privacy/partners;
  • Google:
    • (1P_JAR, ANID, APISID, CONSENT, HSID, NID, OGPC, S, SAPISID, SID, SIDCC y SSID – trajanje 1 leto): Piškotki se uporabljajo za ponujanje Googlovih storitev.
    • (OTZ – trajanje 7 minut): Omogoča anonimno spremljanje statistike in anonimizirano oglaševanje.
    • (DV – trajanje 7 minut): Piškotek pomaga pri shranjevanju uporabnikovih preferenc in drugih informacij (npr. željeni jezik, število rezultatov iskanja, ki so prikazani ipd.)