Samo Jeranko, Petar Klovar, Abdel Alouach

3. dan prvenstva: Samo Jeranko bronasti!

apnea Tekmovanja

Zmaga Hrvata Klovarja s CMAS svetovnim rekordom in odlično 3. mesto za Sama Jeranka!  Pri ženskah zmagoslavni povratek Italijanke Alessie Zecchini.

Po dnevu premora so se danes potapljači in potapljačice preizkusili v disciplini potop brez plavuti (CNF). Od slovenske ekipe je danes nastopil samo Samo Jeranko, ki pa je poskrbel za novo veselje v slovenskem taboru, saj se je s svojim potopom na 82 m uvrstil na odlično tretje mesto. A več v nadaljevanju.

Moška konkurenca: Nov CMAS svetovni rekord Hrvata Klovarja in bronasto odličje za Sama Jeranka!

Med potapljači sta v disciplini brez plavuti globino dneva napovedala tako Rus Aleksej Molčanov, kot tudi Hrvat Petar Klovar, ki bi z uspešno opravljenim potopom na 92 m postavila tudi nov CMAS svetovni rekord v tej disciplini. Drugo globino je s 85 m napovedal Francoz Abdelatif Allouach, tretjo pa z 82 m Samo Jeranko, Hrvat Vitomir Maričić in Francoz Guillaume Bourdila. Kot prvi se je izmed najboljših v globino potopil Samo Jeranko, ki je svoj potop opravil z odliko in postavil letvico za nadaljnje nastope. Hrvat Maričić in Francoz Bourdila, ki sta napovedala enako globino, pri svojih potopih nista bila uspešna, izgubo zavesti pod gladino vode pa je na svojo smolo doživel tudi najboljši posameznik tega prvenstva Aleksej Molčanov. Zaradi izgube zavesti pod vodo si je Aleksej prislužil tudi prepoved udeležbe na jutrišnji tekmi in tako ne bo smel napadati svoje tretje zlate medalje na tem prvenstvu. Francoz Abdelatif Allouach je uspešno opravil svoj potop na 85 m, tako je Samotu na koncu pripadlo odlično 3. mesto. Želimo mu iskrene čestitke za njegov neverjeten današnji potop.

Ženska konkurenca: Silovit povratek na zlata pota Alessie Zecchini, druga medalja za Natalijo Žarkovo in razdelitev brona med Madžarko ter Hrvatico.

Pri ženskah je najgloblji potop napovedala Italijanka Alessia Zecchini, ki je imela z letošnjim prvenstvom še neporavnane račune. Ker je prvi dan v disciplini z monoplavutjo doživela izgubo zavesti pod morsko gladino, si je prislužila tudi prepoved nastopa v disciplini vlečenje ob vrvi, ki je potekalo v sredo. Danes se ji je pri potopu končno vse poklopilo in opazovali smo lahko izjemen potop na 69 m. 2. mesto je zasedla Ukrajinka Natalija Žarkova s potopom na 67 m (njena druga medalja), 3. mesto pa sta si razdelili Hrvatica Mirela Kardašević in Madžarka Fatima Korok. Obe sta se uspešno potopili na 63 m. Za Fatimo je to že druga medalja na tem prvenstvu (osvojila je tudi 2. mesto v disciplini vlečenje ob vrvi), Mirela pa se je na stopničke letos povzpela prvič. Pri potopih v disciplini z monoplavutjo in vlečenje ob vrvi je imela velike probleme z izenačevanjem, danes pa ji je končno uspel odličen potop. Čestitke vsem za super nastope!

Jutri zadnja disciplina

Zaključek prvenstva bo pripadel disciplini potop s stereo plavutmi, v kateri se lahko Slovenci ponovno nadejamo odličnega rezultata. Alenka Artnik je namreč napovedala potop na 103 m, kar je najgloblji potop dneva v ženski konkurenci, pri veteranih pa bo Japec Jakopin s potopom na 75 m poskušal podreti še en svetovni veteranski rekord. Alenka naj bi svoj potop začela ob 9.16, Japec Jakopin pa ob 8.06. Vsem želimo varne in uspešne potope.

Kot vsak dan prvenstva boste tudi jutrišnjo tekmo lahko v dopoldanskih urah spremljali preko spletne platforme Youtube na povezavi: 

https://www.youtube.com/c/TSSFYOUTUBETV/videos

Spremljajte našo spletno stran tudi jutri, ko bomo pripravili še povzetek zadnjega tekmovalnega dne tega prvenstva.

🥇 ALESSIA ZECCHINI 🇮🇹

🥇 PETAR KLOVAR 🇭🇷