Apnea.Si challenge v potapljanju na vdih

Rekordni Apnea.Si challenge

apnea Reportaže

Sobotni Apnea.Si challenge je minil v luči izjemnih dolžin, varnih potopov in odličnega vzdušja. Razdalji dneva sta s 100m brez plavuti in 150m s plavutmi dosegla Lucija Rihtar in Aleš Resnik.

Apnea.Si challenge v potapljanju na vdih

Dogodek je že tradicionalno sestavljen iz uvodnega predavanja o varnem prostem potapljanju ter Apnea.Si challenge. Na slednjem imajo udeleženci možnost izvedbe daljšega potopa v dinamični apnei, kjer za varnost skrbijo trenerji in inštruktorji, ki sicer vodijo treninge prostega potapljanja.

Priprave na štart

Že sedma izvedba je postregla z novimi rekordi udeležencev. Lucija Rihtar, ki že tretje leto dvakrat tedensko trenira prosto potapljanje je navdušila s potopom dolgim 100m v disciplini brez plavuti. Deset metrov manj je uspelo izkušeni prosti potapljačici in inštruktorici Saglari Mandzhijevi. Magičnih 150m je z enim vdihom preplaval Aleš Resnik v disciplini dinamika s stereo plavutmi. S 112m in 110m brez plavuti sta navdušila tudi Simon Virant in Vid Jan.

Apnea.Si challenge v potapljanju na vdih

Med novinkami v prostem potapljanju so izstopale Barbara Bajželj s 75m, Aja Kamšek z 62m in Lidija Brezavšček z 61m. Med moškimi novinci so daljave dneva dosegli Matjaž Zalta 80m, Edo Zalar 75m in Matej Šadl 68m.

Apnea.Si challenge v potapljanju na vdih

Zahvala gre tudi pokrovitelju dogodka – Sibirsko Zdravje ki je priskrbel nagrade za najboljše!

Iskrene čestitke vsem za izjemne in hkrati varne potope!